Nyheter på Ridskolan

Written by Marcus. Posted in Ridundervisning

Ridskolebrev 1 Ht 2019

Nu står vi i startgroparna för en ny ridskoletermin 

Höstterminen startar vecka 32 och omfattar 19 lektioner.
Lov vecka 44, där vi kommer att erbjuda läger för barn samt träningsläger för ungdomar. Sista ordinarie lektionsvecka för ridskolan är vecka 51.
Det finns ströplatser kvar i olika grupper på höstterminenn

I din terminsavgift ingår en teorilektion som ej kan bokas av och ridas igen.Information om teoriveckan Ht 2019 kommer inom kort. Dom olika föredragen och clinicarna ligger inom kort ute på horsemanager och ni är hjärtligt välkomna att boka er där.
Nybörjarbarn grupperna har ingen teorilektioner i teoriveckan då dom har det varje ridlektion.

Planerat är fler olika sorters helgkurser i höst, ett urval av dessa är: markarbetes kurs, seriekurs med Emma och Marcus, Knapamerki kurs osv.
Mer information om kurserna kommer inom kort, vissa av kurserna ligger redan ute på horsemanager under aktiviteter, välkommen att boka in er.

Igenriding sker i mån av plats förutsatt att du bokat av din lektion, i vårat webb baserade system Horsemanager, i tid.
Avbokning sker vardagar fram till kl 14.00 och igenridning kan bokas fram till klockan 15.00

På söndagar kan avbokning ske fram till 12.00 och igenridning kan bokas fram till 13.00. Har du ej bokat av innan angiven tid så brinner din lektion inne och kan ej ridas igen.
Du kan inte boka om din igenriding så titta en gång extra när du bokar så att det fungerar bra för dig.

Vi vill att du kommer i god tid till din lektion så att den kan starta i utsatt tid och så att du kan göra iordning din häst i lugn och ro.
Bäst är att vara på plats 20-30 min innan lektionsstart.
För er som har barn som går i nybörjargrupp behöver ni vara beredda på att bistå ridläraren under lektionen.

Måndag morgon kommer ni som elever att aktiveras och först då går det att tex avboka en lektion.

Vid frågor vänligen kontakta Malin Jansson via mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vi ser fram emot en rolig och lärofylld höst tillsammans mer er!

 Nya och spännande grupper till hösten!

 Knapamerki steg 1 och steg 3 

Knapamerki är ett isländsk utbildningssystem där du får både teoretiskt och praktisk undervisning i det mesta som rör den isländska hästen och träning. 

 Till hösten kommer steg 1 och steg 2 att rulla vidare som 10 veckors kurser med totalt 20 timmars undervisning. Vi kommer även att starta knapamerki steg 3 som löper hela terminen för dom elever som kommit igenom steg 1 och steg 2. 

Meditationsgrupp måndagar 16.30 

 8 ggr måndagar kl 16.30 - 17.10 Minst 5 deltagare Max 15

 Vi kommer arbeta med guidade meditationer, sittande och liggande. Meditation i rörelse - tysta övningar och ibland till musik. Målet är att du skall landa i dig själv och finna lugn och acceptans till det som är i stunden just nu. Ibland arbetar vi i övningar i mindre grupper och med frågeställningar. Kan bokas v 34 - 41 eller v 42 - 51. Passar perfekt för dig som vill utveckla din kroppskännedom och närvaro i din ridning. Eller dig som bara längtar efter avslappning i tillvaron.

Att växa som människa Torsdagar 09.00-12.00

 Välkommen till en kurs om 6 ggr i personlig utveckling. 

 Vem riktar sig detta till ? Till dig som vill ta ledarskapet över ditt liv. Att hitta vägen till vad behöver jag? Vad mår jag bra av? Vad längtar jag efter? Kanske finns prestationskrav / stress / ångest i din vardag? Vi kommer att gå på djupet vad som ligger bakom dessa känslor och vilka behov som ligger under tex prestationskrav för att få förståelse och möjlighet till nya perspektiv. Vi jobbar i närvaro, acceptans och kontakt i större och mindre grupper i en trygg miljö. Vi arbetar inomhus med meditation, utomhus i stallmiljö och working meditation. Vi kommer oxå att använda hästen som arbetskompis i din personliga resa. Minst 4 deltagare. Max 8

Träffar är varannan veckan. För dig som behöver / vill ha personlig coaching finns andra möjliga tider. För mer info om gruppen och coaching se vår hemsida www.stenholmen.nu

Ungdom tävling special Tisdagar 19.00

 För dig som har flerårig riderfarenhet med egen eller ridskolehäst. Du behärskar hästens grundgångarter och tölt.  Du behöver inte ha egen tävlingserfarenhet men har en intention att komma igång och pröva tävla. Vi kommer varva lite teori med ridning och självklart öva programridning. Superbra grupp för dig som gillar att göra en plan och ha ett mål. 

Unga förmågor varannan onsdag 19.00 ojämna veckor start v 35

 Ett koncept som vuxit fram ihop med ungdomar på yngre hästar. Här kan du delta med dig egen häst från det att den fyllt 5 år. Vi jobbar med grunderna i hästens utbildning. Eleven får lära sig att lära hästen. Ett mycket lyckat koncept för dig med mycket riderfarenhet. Till denna grupp krävs att du deltar i hela konceptet unga förmågor. För att säkra din plats krävs en ansökan och ev att vi vill se dig till häst innan du eventuellt får din plats. Från 14 år och upp till 21års ålder. Mer info se hemsidan. 

Uteridningsgrupp onsdag 17.20

 Denna grupp är ute i alla väder. Gruppen för dig som vill varva din ridning med att komma ut och träna din häst ute. Gång 1 startar med ett intro inne för att checka av elevernas kunskap. Start v 32 avslut v 41 (10 ggr)

 Frukostgrupp fredagar till hösten 08.15-09.00

 Nu planerar vi en nystart av frukostgrupp varannan vecka på fredagar. Frukostgruppen är en specialgrupp med max 5 elever, efter ridningen ingår frukost på gårdshotellet.

 Familjegrupp v.45-51 Lördagar 09.30-10.30 

 Här kan ni ha tid i stallet tillsammans i familjen. Efter ridlektionen finns möjlighet att vara kvar i  stallet för att få en större förståelse för hur hästarna har det. Kanske hjälper ni denna lördagen till med att lägga in lunch mat till hästarna. 

 

 

 

Vid frågor vänligen kontakta Malin Jansson via mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

Vi ser fram emot en rolig och lärorik vår och höst tillsammans mer er!

Läs mera om:


Fakta om ridskolan
Elevportalen horsemanager ( Där man registerar sig som elev, ser lektioner, sköter av/ombokningar mm )
Aktuell termin
Aktuellt lektionsschema
Ridskolans personal
Ridskolans hästar
Nyheter för ridskolan