Rida hos oss

På Stenholmen Islandshästcenter har vi utbildad människor och hästar i riding sedan tidigt 1990-tal. Vi lägger stor vikt på kompetenta och utbildade instruktörer, en modern undervisnings metodik och pedagogik. Hos oss kan du få undervisning både som nybörjare, intresserad ridskole-elev eller som aktiv tävlingsryttare. Vi har även utbildningar i ledarskap och som del i friskvårdsarbetet för företag.

Den mesta av ridundervisningen sker nu på uppdrag åt den ideella islandshästföreningen Gerstorps Ryttarsällskap ( GRS ), som vi är stolta samarbetspartner med.

 

Ridskola 

Ridskola genomför vi på uppdrag av GRS. Ridhall och ovalbana är föreningens lokaler samt att de hyr en av SUAB ridhus.

Sammanlagt har vii  två ridhus & en utebana/ovalbana. Ridskolan har ca 200 elever i veckan. Välkommen att läsa mer på sidan för Ridskolan:  Lär dig rida islandshäst.

Uteritter 

Instruktion i ridhuset, uteritt i härligt landskap bland många hundraåriga ekar och grusvägarna i det böljande slättlandskapet. Efteråt är det fika i gårdshotellets restaurang. Vi har uteritter nästan varje helg och sommartid även i vardagarna. 

Välkommen att läsa mer på sidan för uteritterna: Uteridning på Gerstorp.


Privatundervisning

Stenholmens instruktörer har regelbundet privatlektioner som är bokningsbara för enskilt tillfälle eller i en serie.
Klicka här för att läsa mera på: Privatundervisning


Läger & helgkurser

Genom GRS  kan vi erbjuda ett brett spektra av läger och kurser för den som vill ha mer intensiv utbildning. Vi har ett omfattande kursprogram för 2022.

Här kan du läsa om: Läger 2022 och Kurser 2022


Kurs på annan ort

Våra instruktörer Marcus Ljungqvist och Emma Möller Ljungqvist, examinerade ridinstruktörer för Islandshäst, åker även och undervisar i Östergötland samt håller helgkurser. Kontakta oss för utförligare information och prisuppgift.

Ridskolans elevsajt - Hippocrates Academy.

Gerstorps ryttarsällskap använder en webbaserad hemsida för att administrera bokningar av ridskoleplatser och kurs/lägerplatser.

Som elev får du ett eget elevkonto ( lösenordsskyddat ) där du kan följa vilka grupper och andra kurser och aktiviteter du är anmäld till. Kolla upp lektionsplanering. Avboka vid återbud och boka igenridning.

Via Hippocrates Academy sköter GRSs ridskolan även fakturering av terminsavgifterna. Som elev har du möjlighet att lägga upp delbetalning av terminsavgifter och ha kolla på dina betalningar och aktiviteter. Är du elev vid Ridskolan men vill boka privatlektioner eller plats på övriga helgkurs mm på samma elevportal.  Är du nu elev och inte har något konto, skaffar du enkelt ett genom att klicka på någon av länkarna nedan. Det är både enkelt och gratis. Systemet baseras på din mailadress som användarnamn, så tänk på att använda din privata mail om du har flera olika adresser. När du skapar ditt konto behöver du ange en ridskolekod som är: SUAB.

För att delta i kurser, ridskola mm måste du vara medlem i Gerstorps ryttarsällskap.

Länk nedan till nyregistrering av elev på Hippocrates till GRS: