Inackordering på Stenholmen

Stenholmen har haft andras hästar inackorderade sedan starten för 30 år sedan. Vi erbjuder en mängd olika former av inackordering för att kunna serva våra kunder. I dagsläget finna drygt 40 hästar inackorderade på olika sätt hos oss på Stenholmen. Totalt har vi tillgång till över 80 hektar betesmark i olika fållor. Sommartid flyttas hästarna regelmässigt på olika ytor för att de skall beta bra och få omväxling. Givetvis har vi daglig till syn av alla hästar på gården. Dessutom får du hjälp med vaccinationer och verkning av hovar mm. Dock måste hantering anpassas så att det går att verka/behandla flera hästar samtidigt. 
På Stenholmen kan Du lämna din häst i trygga händer. Vi tar emot hästar för inackordering på stall och i unghäst avelstoflockar.

Vi har lediga platser i boxplats för islandshästar och stora hästar på vår stallanläggning. Vi har plats för Islandshästar på lösdrift i storbox i ridhusstallet.

Vi har plats för Islandshäst unghingstar i vår hingstflock. Vi har också så plats för islandshäst ungston och dräktiga ston.

 

Ta kontakt på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Storbox/lösdrift
I vårt ridhusstall finns ett antal storboxar med egen in/utgång direkt i egen hage. Där går grupper av ston och valacker. 2 lediga platser. Välkommen med din förfrågan.

Inackordering i stoflock
I vår stoflock tar vi emot unghästar och äldre ston av Islandshästras. Inackordering i flock året runt. Vintertid går stona med tillgång till vår fina nybyggda lösdriftshall på 250 m2. De fodras med gårdens egen producerade hösilage av högkvalité. Dräktiga ston får tillskott av Tockosel på vintern. Givetvis finns mineraler och saltsten samt tempererat vatten.

Sommartid går stona uppdelade i fölande/fölförande ston och yngre ston. I gruppen med yngre ston går det dessutom i regeln någon äldre madame med som ledare och stabiliserande faktor.

Inackordering i hingst/valackflock
I vår unghingst/valack tar vi emot hästar i åldern 1-3 år och valacker i alla åldrar av Islandshästras. Inackordering i flock året runt. Vintertid går hästarna med tillgång till enlösdriftshall på ca 200 m2. De fodras med gårdens egen producerade hösilage av högkvalité. Givetvis finns mineraler och saltsten samt tempererat vatten. Sommartid går hingst/valack flocken på stora härliga naturbetesfält och vallar. Flocken brukar bestå av ca 20 - 30 hästar i blandad ålder. Oftast mest yngre 1- och 2-åriga hingstar samt några äldre valacker med som stabiliserande faktorer. 

Sommartid har vi ett väldigt förmånligt pris för hela betesperioden maj till och med september. Se Prislista & avtal för aktuellt pris. Priset är dock inte delbart utan plats är endast möjligt att boka för hela perioden. Besök i hingstflocken gör endast i samband med bokad tid och tillsammans med Stenholmens personal. Flocken omfattar 30-40 hästar och vi vill inte ha spring i hagarna varje dag. Däremot eftersträvar vi att kunna hålla en hög service och möjliggöra besök när det passar er. För att underlätta ber vi dig att ta kontakt i god tid.

Avelsstoservice
Stenholmen erbjuder avelstoservice med skötsel och rabatt på stuteriet tjänster för helårskunder. I alla flockarna tar vi emot Islandshästar.

Läs mer på sidan avels - stoservice.